IntoNijmegen·Web

Galerie Zeven Zomers: Ondernemersverhaal uit Nijmegen

“In 2003 ben ik mijn galerie Zeven Zomers begonnen, om in eerste instantie mijn eigen schilderijen een podium te geven. Ik was net afgestudeerd en had zo’n twintig schilderijen waarmee ik een voet tussen de deur probeerde te krijgen bij galerieën. Dat is voor een beginnend kunstenaar lastig, toen kozen ze veelal voor veiligere opties en gevestigde kunstenaars als Herman Brood en Jan Cremers. Daarom besloot ik voor mezelf te beginnen met Galerie Zeven Zomers, een kunstoase midden in het centrum van Nijmegen”, vertelt Eelko van Iersel, eigenaar van de galerie.

Het getal zeven associeer ik met mystiek, spirit en geluk. Zomers refereert aan: warmte, licht, zon, kracht en vrijheid. Vanuit die basis presenteert de galerie hedendaagse kunst. De focus ligt op kwaliteit, vakmanschap en zeggingskracht. Dit jaar vier ik het twintig jarig bestaan van de galerie. In de loop van de jaren is de galerie uitgegroeid tot de meest omvangrijke galerie van de binnenstad.” Lees het hele verhaal op IntoNijmegen.

 

Geef een reactie