Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Acht mooie plekken om bloesem te spotten in Nederland

Bloesem spotten en even helemaal een lentegevoel krijgen? Wanneer de bloesem in Nederland in volle bloei staat, weet je dat het voorjaar is begonnen. Roze en witte bloemetjes geven het landschap kleur en zorgen ervoor dat je prachtige wandelingen door de natuur kunt maken. Maar waar kun je die bloesem het beste bewonderen? De zeven mooiste plekken in Nederland om bloesem te kijken op een rijtje.

De beste periode om bloesem te bewonderen, is in de maanden april en mei. Sommige bomen zijn al vanaf maart in bloei, maar de meeste bloemetjes ontpoppen zich vanaf april aan de bomen. Wanneer het zonnig en warm is, kan het zijn dat de bloesem al wat eerder is. In Nederland zijn er een heel aantal gebieden waar veel fruitbomen staan en je dus ook veel bloesem vindt. Zo zijn er in het Rivierenland, aan de Linge en in de Betuwe, in Zuid-Limburg, Zuid-Beveland en in het Amsterdamse Bos veel roze en witte bloemetjes te spotten. Lees alles over bloesem bewonderen op We Are Travellers. 

Geef een reactie