Web

Verhalen achter CLICK: Cubiss (Maxim en Mickey)

“Mediawijsheid klinkt wat ingewikkeld, maar vaak doen leerkrachten al heel veel op het gebied van mediawijsheid. Alleen kunnen ze net een andere invalshoek gebruiken. Ik merk dat de deelnemers van CLICK meteen aanpakken en onderling ervaringen uitwisselen”, vertelt Mickey Touwslager, adviseur mediawijsheid bij Cubiss. “Ze hebben ook ideeën voor op hun school of hun werkpraktijk opgedaan. Dat is het mooie aan mediawijsheid en maakonderwijs; je kunt er gemakkelijk mee aan de slag.”

Samen met zijn collega Maxim van Someren deelt hij tips en tricks voor leerkrachten en kunstvakdocenten in het basisonderwijs. Tip van Mickey: ‘Bekijk onderwerpen vanuit je leerling. Ga op in zijn of haar belevingswereld. Wat vinden leerlingen interessant? Welke influencers volgen zij? Welke video’s kijken ze op YouTube? Verdiep je daarin en ga dan een open gesprek aan. Vaak hebben we al onze mening klaar vanuit ons eigen wereldbeeld. Als je je verdiept in een ander, stel je veel meer open vragen. Volg op social media mensen met wie je het niet altijd eens bent, dat verruimt je blik enorm. Vraag je eerst af: ‘Wat zie ik?’. Daarna: ‘Wat betekent dit?’ en daarna pas: ‘Wat vind ik ervan?’’

Lees alle tips en tricks van de twee adviseurs in het artikel dat ik schreef voor CLICK.

Geef een reactie