De Gelderlander·Krant·Web

Met de hele familie door de blubber bij Strong Viking Run: ‘Hoop niet dat we heel nat en vies worden’

De Strong Viking Run is niet alleen voor vikingachtige mannen met baarden. Er doen hele gezinnen aan mee. Op pad met de familie van Diede (8) uit Nijmegen.

Met een flinke vaart door de blubber rennen, een schuine wand bestormen en in touwen klimmen en klauteren. Bij de Strong Viking Run Mud Edition wagen zo’n tienduizend mensen zich eraan. Ook families trotseren op 15 april het parcours in Wijchen, in de family run van 4 kilometer. ,,Het was mijn idee om aan zoiets mee te doen. Maar mama leek de moddereditie een goed idee”, vertelt Diede van den Berg (8). Ze is samen met haar moeders en hun partners aan het opwarmen voor de 4 kilometer door veelal modder. Lees het hele verhaal op de website van De Gelderlander.

Geef een reactie