Eindhovens Dagblad·Krant·Web

STRP Festival over de kunst van het luisteren: stilstaan bij alledaagse én unieke geluiden

 

Wat gebeurt er als je even stilstaat en luistert? Naar de geluiden op straat, de klanken in de natuur? Tijdens STRP Festival 2023 staat The Art of Listening centraal. In Microstad, De Heuvel en de Catharinakerk vraagt beeld en geluid de aandacht van de bezoeker. 

,,Je mag door de zwarte gordijnen binnenlopen, daar staat een comfortabele stoel voor je klaar. Hier is een oogmasker en ik zet de koptelefoon bij je op”, zegt een van de hosts van het STRP Festival, ze begeleidt bezoekers naar het audiowerk Earthing van Pablo Sanz in De Heuvel.

Een diep gerommel klinkt door de koptelefoon. Sanz laat de geluiden horen die op het eiland La Palma klinken, tijdens de laatste week van de vulkaanuitbarsting. Ergens klinkt het onheilspellend, maar toch is het rustgevend. Die lage tonen, het bewegen van de aarde en dat allemaal op een veilige plek in Eindhoven. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie