Web

Pijlsnel design te zien in Den Bosch: maar wat zeggen al die ontwerpen over onszelf?

Sneller, beter, mooier. Het klinkt zo lekker, aanlokkelijk ook. Maar moet het altijd die kant op? En waarom dan? In Design Museum Den Bosch zet de expositie Sneller, beter, mooier – de vormgeving van de vooruitgang bezoekers daarover aan het denken.

Al bij het betreden van de trappen richting de expositie in Design Museum Den Bosch staat een interessant object: La Jamais Contente (1899). Deze auto is elektrisch én het is de eerste auto die harder dan 100 kilometer per uur kon. ,,Hier zie je de strijd tussen wetenschap en cultuur al. Het is eigenlijk een fantasie van de snelheid, want de auto kan hard en heeft een torpedo-achtige vorm, maar de bestuurder zit heel hoog. Die vangt dus veel wind en daardoor is het wetenschappelijk helemaal geen gestroomlijnde auto”, vertelt de conservator van de tentoonstelling, Tomas van den Heuvel. Lees het hele artikel op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie