IntoNijmegen·Web

Madaq Chocolatier: ondernemersverhaal uit Nijmegen

“Al tijdens mijn studententijd wilde ik naast mijn studie graag meer met eten en gastvrijheid doen. Ik zette een eigen cateringbedrijf op, gericht op eten met een Noord-Afrikaanse inslag. Mijn ouders zijn beide Berbers en gastvrijheid en eten is een sociaal ritueel bij ons. Nadat ik afstudeerde als forensisch onderzoeker, ben ik al snel gestart met mijn eigen chocolaterie: Madaq. Dat betekent smaak in het Berbers. De eerste winkel zit nu sinds december 2022 in Nijmegen”, vertelt Soufiane Mourabit.

“Het maken van chocolade kwam op mijn pad door mijn cateringbedrijf. Een klant vroeg of ik ook vernieuwende smaken chocolade kon maken. Ik heb het mezelf aangeleerd, het is heel moeilijk om goede chocolade te maken. Ik wil echt alleen pure grondstoffen toevoegen en geen middelen om de chocolade langer houdbaar te maken. Het is een vers product dat je zo snel mogelijk moet consumeren. In mijn chocolade zit veel smaak, ik gebruik de Berberse invloeden om een unieke combinatie te maken. Mijn favoriet is de amandel met arganolie. Die is echt direct geïnspireerd op de Marokkaanse keuken. Arganolie geeft het een mooie textuur en er zit voedingswaarde in. Het is voor mij een nostalgische smaak en een manier om de nalatenschap van mijn ouders door te geven. Lees het hele verhaal van Soufiane op IntoNijmegen.

Geef een reactie