IntoNijmegen·Web

Het Landhoofd: Ondernemersverhaal uit Nijmegen

Het Landhoofd is een wonderlijk, kasteelachtig gebouw dat het punt markeert waar de spoorbrug aan land komt in Nijmegen. Het is een bastion dat bij de spoorbrug hoort en iedere zondag geven we er gratis rondleidingen. Daarin leer je meer over de geschiedenis van het Landhoofd én van Nijmegen”, vertelt Peter Daanen, initiatiefnemer van de rondleidingen in het Landhoofd.

“Heel lang lag het Landhoofd een beetje verscholen en zat er een atelier en een studio in. De laatste jaren is het gebied rondom de spoorbrug meer toegankelijk geworden en kon het verhaal van het Landhoofd meer gaan leven. In 2014 vroeg Prorail, de eigenaar van het Landhoofd (want van het spoor) of ik de leegstaande toren een publieksfunctie wilde geven als beheerder. In de andere toren zat ik al met mijn oefenruimte, want ik ben muzikant. Ik heb ook veel interesse in historie, dus het leek me een mooi idee om rondleidingen te organiseren in het Landhoofd. Het is een plek met veel geschiedenis namelijk.”

“In 2019 was het rond en konden we met een team van zeven vrijwilligers de rondleidingen doen. Door corona heeft dat natuurlijk een tijdje stilgelegen, maar sinds het weer mag, gaat het ook heel goed.” Lees het hele verhaal over Het Landhoofd op IntoNijmegen.

Geef een reactie