De Gelderlander·Krant·Web

‘Nieuwe culturen leren kennen en scheikundige vragen oplossen: Wijchense Matthijs wint brons op Olympiade in Bogotá

De stroperigheid en zuurtegraad van een oplossing bepalen en bijzondere plantensoorten onderscheiden; Matthijs Ruiter (15) uit Wijchen deed het maar mooi op de Olympiade in Colombia.

Met vijf andere leerlingen uit Nederland was hij in december bij de International Junior Science Olympiad. Hij sleepte er de bronzen medaille in de wacht. ,,Zenuwachtig? Nou, een beetje toen ik eenmaal wist dat ik naar de internationale wedstrijd mocht. Voor de voorronde op school en de nationale wedstrijd was ik niet zenuwachtig. Ik had eigenlijk niet eens geleerd”, zegt Matthijs Ruiter lachend. Lees zijn hele verhaal op de website van De Gelderlander.

Geef een reactie