De Gelderlander·Krant·Web

Piet en Yvonne stoppen met Ons Winkeltje: hoe overleven de ambachtelijke wijkwinkels van Nijmegen?

Ons Winkeltje is de laatste schoenmaker van Nijmegen-Oost; 2023 wordt het slotjaar, zegt Piet Willems (67). Tenzij er alsnog een opvolger komt. Steeds meer wijkwinkeltjes vallen weg. Maar niet allemaal.

De laatste schoenmaker dreigt uit het straatbeeld van Nijmegen-Oost te verdwijnen. Daarom is Ons Winkeltje hard op zoek naar een opvolger. Als er geen nieuwe eigenaar komt, gaat de deur per augustus 2023 op slot, liet Willems in augustus van dit jaar al weten. ,,Het zou jammer zijn van alle kennis en materialen als niemand het overneemt. Er komen veel mensen uit de wijk, ook voor een praatje”, zegt de 67-jarige schoenmaker. Lees meer over wijkwinkels op de website van De Gelderlander.

Geef een reactie