Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Wandelen in de Dolomieten: de mooiste routes door dit Italiaanse gebergte

Indrukwekkende rotswanden, bosrijke wandeltochten, prachtige vergezichten over de dalen en bijkomen met een schnitzel, witbiertje en een goede pizza; wandelen in de Dolomieten is een heerlijke ervaring. De Dolomieten zijn onderdeel van de Alpen en liggen in Noord-Italië. Er zijn veel verschillende wandeltochten door deze bergketens, dus zette ik de mooiste op een rijtje voor We Are Travellers. Met overnachtingstips voor een goede wandelvakantie.

De Dolomieten liggen in de provincies Südtirol/Zuid-Tirol, Belluno en Trentino en de hoogste berg is de Marmolada, op 3343 meter. Sinds 2009 zijn de Dolomieten UNESCO Werelderfgoed. De rotspartijen bestaan uit de steensoort ‘Dolomiet’ of ‘Dolosteen en daar danken ze hun naam uiteraard aan. Er zijn diverse natuurgebieden binnen de Dolomieten waarin je goed kunt wandelen. Zo kun je prachtig wandelen in de regio Seiser Alm/Alpe di Siusi, in Eggental/Val d’Ega, bij Rosengarten/ Catinaccio en in het Hochppustertal/ Alta Pusteria rondom de Drei Zinnen. Lees alle tips op We Are Travellers.

Geef een reactie