IntoNijmegen·Web

Ondernemers in Nijmegen: ‘Bij Borboleta is het sociale karakter belangrijk’

“Bij Borboleta komen mensen voor de ontspannen, warme sfeer en voor de lekkere gerechten. We maken veel van de producten zelf, zoals de hummus, spreads en de taarten. We hebben een open keuken, dus gasten kunnen meekijken hoe we hun broodjes, soep en tosti’s maken. Ook het sociale aspect is belangrijk voor mij, want Borboleta is een sociale onderneming”, vertelt Willeke van Renssen. Ze heeft ruim 5,5 jaar haar eigen lunchzaak Borboleta in de Lange Hezelstraat.

“Ik ben orthopedagoog en heb jarenlang in de horeca in Nijmegen gewerkt. Nu combineer ik die beide werelden: een eigen lunchzaak én sociale onderneming. Mijn passie voor zorg en horeca komt samen. We bieden stage- en werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

“Borboleta komt uit het Portugees en betekent vlinder. De stagiaires kunnen zich bij ons ontpoppen. Het werk dat ze doen, ligt zo dicht mogelijk bij het echte horecawerk. We laten gasten zien dat onze stagiaires veel kunnen en voor hen is het een kennismaking met het werk of een opstapje naar een vervolgbaan”, vertelt ze. Ook de bedrijven waarmee Willeke samenwerkt, hebben een sociaal tintje. Zo serveert ze brood van Bakkerscafé Brood op de plank, maakt ze haar koffies met de bonen van Coffyn en kun je kiezen uit theesoorten van Het Theezaakje. Lees het hele verhaal van Willeke op IntoNijmegen.

 

Geef een reactie