Web

Be You Retreat: knuffeltjes onder je voeten en stil wandelen

Een hele dag voor jezelf, hoe zou je die het liefst invullen? En waarom is dat nodig, zo’n dag voor jezelf? Eerder (lees: vijf jaar geleden), ging ik naar drie feestjes op één avond. Nu probeer ik dat te voorkomen, dat ik naar drie activiteiten dus maar half ga. Niet dat het altijd lukt, maar ik let er op. Want voor wie doe ik dat? Niet voor mezelf. Dus een dag helemaal voor mezelf klonk als een fijn plan. De YogaSisters en Hartje Yin Yoga organiseerden in september een Be You Retreat: een dag vol yoga, meditatie en ‘tijd voor jezelf’ dus.

De retreat was op landgoed Bleijendijk in Vught, een hele mooie en rustgevende omgeving, die meteen een positief effect had. Vooraf was ik enigszins sceptisch over de dag ‘me time’. Is het niet wat overdreven allemaal? Terugkijkend: nee, het was heel goed. De dag startte met een meditatie, ontspannen en goed om in het moment te komen.  Vervolgens kregen we gedurende de dag drie lessen yoga, afgewisseld met thee drinken, vegan lunchen (boven verwachting lekker) en een stiltewandeling.

Eén van de docentes vertelde dat we de wandeling op blote voeten konden doen, goed voor de energiestromen door je lichaam. ‘Nou, doen we!’, dacht ik. Onderweg konden we dan genieten van de rust, geuren van de natuur en de mooie uitzichten. In de praktijk kwam het helaas neer op: kijken waar ik mijn voeten neerzet, zodat het het minst pijnlijk was. We liepen ongeveer de hele weg over een kiezelpad namelijk. Dat was niet de bedoeling geweest van de wandeling. Gelukkig kwam er na een tijdje een pad van gras. Alsof er allemaal knuffeltjes onder je voeten lagen, zo zacht voelde het na die kiezels.

De dag sloten we af met een moment met z’n allen. De yogadocentes straalden veel rust en liefde uit en dat werkt echt door op jezelf. Ik ben zelden met zo’n ontspannen gevoel naar huis gegaan. Zweverig? Ver-van-m’n-bed-show? Ik dacht het van tevoren wel, maar een dag voor jezelf, waarop alles op je eigen tempo kan en mag, is stiekem best heel fijn.

Geef een reactie