Nijmegen Cultuurstad·Web

Perfecte combinatie van beats en relaxte sfeer op Drift Festival 2016

Pompende beats, met enige regelmaat onderbroken door korte deuntjes, klinken over het terrein. Een meisje met een sjaal in het haar gevlochten danst mee op de beat. Naast haar wiegt een jongen mee op de rustige ondertoon van de muziek. Het zonnetje is doorgebroken en er heerst een ontspannen sfeer op het Vasim-terrein. Dit is Drift Festival 2016: zes podia, verspreid over het terrein buiten en binnen in de Vasim, waarop onder meer house, techno, deephouse en veel elektronische beats klinken.

“Dit ziet er echt uit als een underground-plek,” zegt een bezoeker. Ze staat voor Tutti in di Garage, het kleine podium dat onder de Vasim is gecreëerd. In de ruimte hangt een rookgordijn en de beats zijn hier duidelijk voelbaar. Mensen dansen uitbundig op het ritme en gaan even op in hun eigen wereldje.

Exclusieve setting
Op Drift Festival kun je als festivalganger je hart ophalen: er is qua muziekstijlen veel keuze (op het gebied van house en techno), de eetstandjes bieden ruime keuzemogelijkheden (Surinaams, stoofvlees, falafel, hamburgers, friet) en het rauwe decor van de Vasim maakt de locatie af. Het industriële terrein is omringd met oude, doorleefde gebouwen en daardoor heb je als bezoeker het gevoel dat je in een exclusieve setting staat. Een regelmatige beat op de achtergrond of juist ontspannen loungemuziek; Drift voert je mee op de muziek en maakt de dag tot één geheel.

Nijmeegse sfeer
Voor de Nijmeegse ondernemers is er ook een rol weggelegd op Drift Festival. Zo staat biercafé Van Ouds met een bar vol speciaalbier op het festival; herkenbaar voor de Nijmegenaren en lekker voor alle bezoekers die op een zomerse dag als deze een speciaalbiertje willen drinken.

Ontspanning 
Helemaal achteraan het terrein staat een tipi waarin verschillende artiesten draaien. In de buurt van de tipi staan grote banken, zodat de bezoekers even rustig kunnen zitten en genieten van de muziek. Voor ontspanning is op Drift Festival genoeg ruimte; in het gras bij het hoofdpodium Elektrabel liggen en zitten veel mensen. Ze kriebelen in elkaars haren, genieten met hun ogen dicht van het zonnetje of eten hun Black Angus-hamburger – vers van de foodtruck met grill.

Zien en gezien worden?
Waar de sfeer aan het begin van de middag nog vooral ‘zien en gezien worden’ is – zonnebrillen met roze bloemetjes aan de rand, meisjes met blauwe lippenstift en mannen in gekleurde leggings – gaat het later op de avond steeds meer over in een gemoedelijke en fijne sfeer waarin vooral liefdevolle knuffels overheersen.

‘Daar moet je bij zijn’
Op Drift Festival lijkt de tijd stil te staan en is de relaxte sfeer bepalend. Dat de zon zich ’s middags laat zien, maakt de dag nog net een beetje meer compleet. De ideale combinatie van een festivaldag; fijne en diverse muziek, het zonnetje dat schijnt en zorgt voor warmte op je huid en een ontspannen en gemoedelijk publiek dat komt om een mooi feestje te hebben. Het Vasim-terrein maakt het festival af, want de industriële en afgelegen locatie geeft Drift Festival het gevoel van ‘daar moet ik bij zijn’.

Gepubliceerd op: Nijmegen Cultuur Stad 

 

Geef een reactie