Web·www.CultuurBewust.nl

Italiaanse sterren spelen met Leuvense keuken

Voor de tweede keer komen top chefs uit Italië op initiatief van eigenaars Carla en Pino Caprioli van restaurant Officina Clandestina in Leuven in het kader van internationaal culinair evenement Taste of Stars. En die taste, die geeft het team van sterren chef Mauro Uliassi. Een lunch vol liefde en passie bereidt deze Italiaanse kok met zijn crew in het restaurant van echtpaar Caprioli. “De enige kunst op de wereld waar een mens niet zonder kan, is eten. Een maand geen muziek, dat overleef je wel, maar een maand geen eten: geen denken aan”, verklaart Uliassi.

De smaakpapillen maken dan ook overuren als Uliassi zijn gerechten serveert. Als voorgerecht schotelt hij kreeft met drie verschillende sausen voor: saus van mantis garnalen, een saus van Lindemans bier en een van snijbiet. De saus van Lindemans bier geeft verreweg de lekkerste smaak aan de kreeft. Tussen de gangen door, kun je even naar de open keuken lopen om er een kijkje te nemen. Een aantal Italiaanse koks maken vol concentratie de borden op. Tot in detail werken ze aan de afwerking, geen drupje saus gaat ernaast.

Ravioli van chefs tante
Het hoofdgerecht is ravioli met ricotta, bottarga, rozemarijn en pistachenoten. Daarna serveert de chef ook pasta gemaakt volgens het recept van zijn tante. Deze pasta is gevuld met kalfs- en varkensvlees, kip en is besprenkeld met citroen. De smaken smelten samen op de tong en passen perfect. Fris en vol van smaak tegelijk.

Zachte hazelnootsmaak
Als dessert heeft het team gekozen voor Texturen van hazelnoten. Zelfgemaakt hazelnootijs, koekjes, sponsachtige cake, gebrande noten en een saus die de nootsmaak optimaal weergeeft. Als dessert een goede afsluiter, die niet zo zwaar op de maag ligt.

De charme van de Italiaanse koks in de keuken geeft de lunch een extra touch. Gepassioneerde mannen die speciaal in Leuven komen koken en daar ook een streekproduct bij gebruiken, dat maakt de gerechten meer compleet. Een heerlijk menu met perfect afgestemde producten die niet elkaar niet  overheersen, maakt het echt af.

Geef een reactie