De Gelderlander·Krant·Web

Tien jaar ZaadeL Makerij: Kunstenaar en oprichtster Ingeborg Laninga gaat met de billen bloot

27 paar billen, de een gehuld in een string, de ander in een grote slip, gevangen in kleine olieverfwerkjes, staand op wandschapjes. De expositie van billen markeert het tienjarig bestaan van de ZaadeL Makerij.

Het is een viering van eigenwijsheid, het gevoel van ‘Ik doe het gewoon’ en ‘Sommige zaken achter je laten’. De kunstenaar achter het werk: Ingeborg Laninga, oprichtster van de ZaadeL Makerij. Voor het eerst exposeert ze hier haar werk en gaat ze met de billen bloot voor het jubileum. De ‘billen’ zijn onderdeel van Kunst op de Kast, een tentoonstellingsproject waarbij Laninga met kunsthistoricus Karin van Lieverloo iedere twee maanden een kunstenaar uitlicht. Voor de gelegenheid nu dus Laninga’s eigen werk. Lees het hele artikel op de website van de Gelderlander.

Geef een reactie