Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Een feestje rondom het ‘maken’; Maakbaars geeft kijkje in de keuken van kunstenaars

Een kijkje achter de schermen bij filmmakers, woordkunstenaars en muzikanten. Eens in de twee maanden biedt stadsdichter en presentator Iris Penning bij Maakbaars in Natlab Eindhoven een podium aan een bont gezelschap van makers.

,,Iedereen die voor ABBA: The Movie – Fan Event komt, mag naar de linkerzaal. Voor Maakbaars, dat is in deze zaal”, roept een medewerker van Natlab tegen de mensen die verwachtingsvol in de gang staan, drankje in de hand. Wat staat er te gebeuren? Bij ABBA is het helder: dat is een trip down memory lane. Bij Maakbaars? Dat is altijd een verrassing.

Dat maakt het ook zo’n mooi programma, vertelt Penning, die het gezicht van Maakbaars naar buiten toe is. ,,Het is een mix van verschillende kunstvormen, onder meer muziek, dans, film, mode, drag, literatuur”, zegt ze. ,,Dat maakproces vind ik zo interessant. Ik heb mijn eigen proces en wilde weten hoe dat bij andere disciplines zat.” Lees het hele artikel op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie