De Gelderlander·Krant·Web

‘Muziek werkt’: Wijchense Astrid Nijssen maakt muziektheater voor ouderen met dementie

Het liedje De glimlach van een kind klinkt door de zaal van zorginstelling Joachim en Anna in Nijmegen. Een traan rolt over de wang van een bewoner. Zijn zoon die naast hem zit, pakt zijn hand. Anderen zingen of tikken mee op de maat.

Dit is muziektheater gemaakt voor mensen met dementie. De drijvende kracht erachter: Astrid Nijssen (33) uit Wijchen, die de werking van muziek laat voelen in haar voorstellingen.

Nijssen is musicalacteur en oprichter van stichting Music Care. Haar doel: ouderen met (en zonder) dementie gelukkig maken met muziek. Met haar groep professionele musicalacteurs trad ze in de afgelopen negen jaar bij 550 zorginstellingen in Nederland op. Negen voorstellingen maakte ze tot nog toe. Deze zomer speelt ze in Nijmegen, waar het allemaal begon. Lees haar hele verhaal op de website van De Gelderlander.

Geef een reactie