Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Monschau: tips voor toffe wandelingen en bezienswaardigheden in dit Duitse stadje

Schattige vakwerkhuizen, doorkijkjes over het water en veel terrasjes om na een mooie wandeling door de Eifel, waarin Monschau ligt, even lekker bij te komen. Zeker een stadje dat je eens moet bezoeken, al helemaal omdat het niet al te ver rijden is vanuit Nederland. Ook zin om er even op uit te gaan? Voor We Are Travellers tip ik toffe bezienswaardigheden, diverse hotels en toffe wandeltochten in de regio. Auf Wiedersehen!

Monschau is een eeuwenoud stadje dat rond 1195 ontstond. Ze heeft haar naam te danken aan de burcht die op een berg boven de rivier de Ruhr (Roer) staat. Later krijgt het de naam Monjove en in 1800 wordt dat Montjoje. Na de Eerste Wereldoorlog kwam de Duitse naam Monschau weer terug. Het stadje staat veelal bekend om haar prachtige vakwerkhuisjes en de mooie ligging midden tussen de Ardennen en de Eifel. Lees alles over Monschau op We Are Travellers.

Geef een reactie