ArtEZ·Web

Met tekentalent verhalen vertellen die raken

Tekenen is voor Nova de Hoo (22) een manier om zich te uiten. Tijdens de opleiding Comic Design leerde ze dat ze haar werk mag delen met de wereld en erover in gesprek kan gaan. “Ik hoef niet eerst een ‘af’-product te laten zien, maar het proces ernaar toe is veel belangrijker”, vertelt Nova. Ze zit in het laatste jaar van Comic Design aan de ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle. “Daarnaast heb ik gemerkt dat ik mijn tekenkunsten in wil zetten om verhalen te vertellen die me raken. Net zoals in mijn finals werk. Dat gaat over de wereld van sekswerkers in Zuid-Afrika.”

“Als mens verander je echt op deze opleiding. Ik heb niet alleen meer kennis, maar weet ook beter hoe ik mezelf moet uiten. Ik kom uit een klein dorp in Brabant en daar was dat niet zo gangbaar. Ik heb dat nodig, die ontwikkeling en duidelijke communicatie”, vertelt Nova. Ze leerde bij Comic Design haar werk en haar verhaal te delen. Toen ze aan de opleiding begon was ze was best onzeker over zichzelf en durfde ze nog niet zo goed feedback te vragen. Na haar eerste jaar weet ze dat ze het niet alleen hoeft te doen en dat ze mag blijven leren. Lees het hele verhaal van Nova op ArtEZ.nl.

Geef een reactie