ArtEZ·Web

Een wereld creëren uit het niets: Niek deelt zijn verhaal in animaties

Vanuit het niets een hele wereld creëren met animatie, dat is voor Niek de Leeuw (26) het mooie aan zijn vak. “Animaties maken is een kunstvorm die heel erg is gegroeid de afgelopen jaren. Het blijft ontwikkelen, dat maakt het zo interessant”, vertelt hij. Niek studeert dit jaar af aan de opleiding Animation Design aan de Academie voor Art & Design in Zwolle. Zijn finals werk, een animatiefilm, gaat in op de stigma’s rondom homoseksualiteit.

“In deze opleiding heb ik geleerd om heel goed naar mezelf te kijken. Wat voel ik hierbij? Waarom doe ik dit? Doordat ik veel aanmoediging en steun kreeg vanuit docenten, ben ik meer persoonlijk onderzoek gaan doen. Anders had ik deze animatiefilm nooit gemaakt. Toch past het heel erg bij me. Ook al stond ik eerder niet echt op de barricades om mijn mening te verkondigen, dankzij deze opleiding en mijn eindwerk durf ik dat wat meer”, vertelt Niek. Lees zijn hele verhaal op ArtEZ.nl.

Geef een reactie