Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Nieuw medicijn tegen ziekte van Kahler slaat aan; proef in MMC en Catharina-ziekenhuis uitgebreid

Nieuwe medicatie blijkt effectief tegen de ziekte van Kahler: bij uitbehandelde patiënten heeft deze de levensuur van nog maar enkele maanden al weten te verlengen tot een jaar. De proef met de behandeling van deze vorm van bloedkanker werd uitgevoerd door het Maxima Medisch Centrum (MMC) en het Catharina Ziekenhuis.

Het MMC in Veldhoven past de therapie toe sinds een jaar, het Eindhovense Catharina Ziekenhuis een paar maanden. ,,Bij leukemie en bij hemofilie (bloedstollingsstoornis) was de therapievorm al bekend. Bij de ziekte van Kahler, die we hier nu mee behandelen, is het nieuw. Het is een vorm van immuuntherapie waarbij de afweercellen in het lichaam de kankercellen leren herkennen en die afstoten en opruimen”, vertelt internist-hematoloog Laurens Nieuwenhuizen van MMC. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie