Reizen·Wandel.nl·Wandelen

Ludgerpad: in de voetsporen van Ludger door de Achterhoek

Treed in de voetsporen van Ludger, een van de missionarissen die het christendom zo’n 1200 jaar geleden naar de Achterhoek bracht. Op het Ludgerpad wandel je door het prachtige boerenlandschap, langs uitgestrekte weilanden, rivieren en mooie kerken. Onderweg kom je langs verschillende monumenten die aan Ludger doen herinneren.

De wandeling loopt van Zutphen tot aan Burlo (bij Winterswijk) en heeft daarnaast een aantal verkortingen en uitbreidingen. Je kunt ‘m in beide richtingen lopen en volgt de paarse bordjes van het Ludgerpad. De verkorte route tussen Zelhem en Aalten en de uitbreidingen tussen Doetinchem en Landgoed Slangenburg en Woold en Winterswijk zijn gemarkeerd met gele bordjes. Het pad bestaat sinds 2008 en loopt inmiddels door tot aan de Duitse grens. Daar gaat de route verder als ‘Baumberger Ludgerusweg’. Lees het hele artikel over het Ludgerpad op Wandel.nl.

Geef een reactie