Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Kunst op de campus: van Le Corbusier en Panamarenko tot een verborgen kunstuitleen

De Technische Universiteit in Eindhoven herbergt een indrukwekkende collectie kunst. En medewerkers mogen er bij een uitleen zoveel kunst lenen als ze willen. Maar wat is er in de openbare ruimte voor de gewone bezoeker te vinden? We maakten een rondgang.

Een beestachtige vorm van brons hangt op een paal voor gebouw Atlas, een stalen constructie met driehoekige vlakken siert het grasveld bij het Auditorium en een geweven, hangende kubus trekt de aandacht in Neuron. Op het eerste oog zijn het losstaande beelden en soms eigenaardige kunstobjecten verspreid over de campus. Zowel in de zestien gebouwen, als in de buitenlucht staat een ruime collectie kunstwerken. 121 hectare aan expositieruimte. Achter die werken zit een Kunstcommissie met een missie: wetenschap en kunst met elkaar verbinden. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie