Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Wat te doen in Elburg? Tips voor een dagje uit naar deze Hanzestad


Het Hanzestadje Elburg is een echte trekpleister voor bezoekers die van cultuur, fijne restaurants, musea en relaxen aan het water houden. Dit vestingstadje heeft een eeuwenoude historie en is nog altijd heel mooi om doorheen te struinen. Welke plekken mag je niet missen? En bij welke restaurants en hotels moet je zijn? De leukste tips voor wat te doen in Elburg op een rijtje.

Elburg ligt tussen Zwolle en Harderwijk en was vroeger een vissersstadje aan de Zuiderzee. Het centrum is compact en overzichtelijk en je vindt er heel veel verschillende musea, winkeltjes en restaurants. In 1233 kreeg Elburg stadsrechten en in de veertiende eeuw kreeg ze de vestingvorm die ze nog altijd heeft. Vanuit dit stadje ben je heel snel in de bossen, want het ligt vlak bij de Veluwe. Lees het hele verhaal op We Are Travellers.

Geef een reactie