Wandel.nl·Wandelen·Web

Archeoroute ‘Van kapel tot kasteel’

In de regio Arnhem en Nijmegen zijn veel archeologische vondsten gedaan uit de Romeinse tijd tot aan de Tweede Wereldoorlog. Op de ‘Archeoroute – Van kapel tot kasteel’ doe je een paar boeiende ontdekkingen in de omgeving van Bemmel. Wandel je mee?

Deze archeologische route voert je onder meer door Ressen en Bemmel, langs verschillende plekken waar vondsten zijn gedaan uit de IJzertijd, Romeinse tijd en de Tweede Wereldoorlog. Op de route staan ook informatieborden die de plekken meer context geven en je anders naar de omgeving laten kijken. De wandeling is 18 kilometer lang, maar je kunt ‘m op twee punten inkorten of ‘m in delen wandelen. Onderweg kun je onder meer pauzeren bij Landwinkel De Woerdt in Ressen en bij een van de restaurantjes en cafeetjes in Bemmel. Lees het hele artikel op Wandel.nl.

Geef een reactie