BN DeStem·Krant·Web

h3h biënnale in Oosterhout brengt onverwachtse perspectieven en bezinning

Een moment van stilte, bezinning wellicht, is niet meer dan gepast in de kloostertuin van de Onze Lieve Vrouwe Abdij in de Heilige Driehoek. Wandelen langs de kunstwerken die hier staan, laat je de dagelijkse beslommeringen vergeten. Die tuin is één van de locaties van de h3h biënnale in Oosterhout. Een ontdekkingstocht door het groen en kloosters, die de bezoeker op de meest onverwachte plekken brengt.

Het geluid van het afstrijken van een lucifer, het gezang van de zusters, het tikken van een klok; al zittend in een wit, houten hutje aan het water in de kloostertuin, dringen die geluiden binnen. Kunstenaar Elise ’t Hart (1991) maakte de compositie Obscùlta – Luister (2023) speciaal voor de biënnale.

Ze dompelde ze zich voor dit werk een aantal dagen onder in het leven van de zusters. De geluidsfragmenten vormen samen een dag in de abdij. In het witte huisje, vroeger het quarantainehuisje voor zusters met tuberculose, onttrek je je even aan de buitenwereld en ga je op in die geluiden. Lees het hele artikel op de website van BNDeStem

Geef een reactie