Reizen

Reisgids Bologna – de culinaire universiteitsstad van Emilia-Romangna


Wie dol is op eten en drinken, slenteren door smalle straatjes en het bewonderen van middeleeuwse torens en paleizen, is in Bologna helemaal op z’n plek. Een stad om verliefd op te worden, die je omarmt zodra je het indrukwekkende Piazza Maggiore opwandelt en die je niet meer loslaat voor je alle fijne delicatessen en wijnen hebt geproefd. Benvenuto a Bologna.

De eerste keer dat ik in Bologna kwam, was in 2017. De stad veroverde meteen mijn hart. Ik stapte de trein uit en werd verrast door de grote hoeveelheid boogpartijen, poorten, fijne terrassen, uitgebreide keuze aan restaurants, wijnbars, pasticcerie en gelaterie (banketbakkers- en ijszaken).

Mijn reislust en liefde voor Italië werden aangewakkerd en sindsdien ben ik al vaak teruggegaan. In 2022 reisde ik met mijn auto een half jaar door Italië en verbleef ik een maand in Bologna om de stad écht goed te leren kennen. Ik leerde de Italiaanse taal bij een taalschool en maakte prachtige wandelingen in de omgeving. In 2023 ging ik met de trein naar Bologna om ook op die manier het reizen naar Italië te leren kennen en erover te schrijven. En natuurlijk om veel te eten en drinken.

In 2023 verscheen mijn reisgids over Bologna, bij uitgeverij Edicola in de reeks PassePartout. Op de website van Edicola en op bol.com is de gids te koop. Buon divertimento! 

Geef een reactie