Web

Speels Collectief: plaatjes doorbreken, ogen openen en meteen ook maar de Van Dale laten aanpassen

Het beeld over seksualiteit in films en videoclips eens goed door elkaar schudden. Dat doet Speels Collectief in de voorstelling Usually I’m on top. Het Tilburgse gezelschap met een inclusieve samenstelling staat hiermee op 2 juni voor het eerst in Schouwburg Tilburg.

,,We maken alle voorstellingen in samenspraak met de spelers. Voor Usually I’m on top namen we verschillende perspectieven mee. Zo spelen een bekende sekswerker, een aseksueel persoon en een speler die een rolstoel gebruikt, in het stuk. Ons gezelschap is heel divers”, vertelt Sanne Arbouw, artistiek leider en medeoprichter van Speels Collectief. Lees het hele verhaal op de website van het Brabants Dagblad. Ja

Geef een reactie