Web

Het allerlaatste Nachtbusfeestje: ‘Iedereen komt er met een glimlach weer uit’

Ritten vol muziek, literatuur en vooral vrolijkheid; De Nachtbus reed de afgelopen twee jaar als reizend podium door Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. 27 mei is de allerlaatste rit in Eindhoven, met onder anderen muzikant Tim Knol. ,,Het is een schoolreisjesgevoel.”

 


,,In de Nachtbus komt het publiek voor de ontmoeting. Mensen zijn altijd vrolijk. Niemand gaat zitten en denkt: ‘Vermaak mij maar’. Het is eigenlijk meer een schoolreisjegevoel als je in de bus stapt”, vertelt Mirjam van Dijk, projectleider van de Nachtbus. ,,We hebben muziek en voordracht in de ritten gecombineerd. Het talige staat voorop. Het is een combinatie van grote namen en wat kleinere artiesten. Juist dat is zo leuk en ze improviseren vaak ook samen. Zo was er een editie waarin Lucky Fonz III, Joost Oomen, Lize Spit en Willie Darktrousers samen gingen jammen. ‘De wielen van de bus gaan rond en rond’ deden ze, dat was zo tof. De bus stond bijna letterlijk op z’n kop.” Lees het hele artikel op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie