Web

Onontdekte parel op de Veluwe: ’t Leesten

De Veluwe is een favoriet wandelgebied voor veel natuurliefhebbers, maar wist je dat er een nog redelijk onontdekt deel is? Boswachter Jaël Bergwerff van Staatsbosbeheer deelt haar tips over ’t Leesten. Hier kun je bijvoorbeeld heel goed wild spotten!

“Het mooie van ‘t Leesten vind ik de veelzijdigheid van het gebied. Op een hele korte afstand van elkaar vind je hei en bos en loop je langs sprengen. Juist die variatie maakt het een prachtig wandelgebied”, vertelt Jaël. Ze is boswachter en coördinator van het Informatiecentrum ’t Leesten van Staatsbosbeheer in Ugchelen. “’t Leesten is nog relatief onbekend, maar het is juist een mooie plek om te wandelen. Er is een goede parkeerplaats bij het Informatiecentrum, er zit een brasserie, een winkeltje waar je verschillende routes en andere souvenirs kunt kopen en we hebben hele diverse routes.” Lees het hele verhaal op Wandel.nl.

Geef een reactie