Web

Bredase technofilosoof Van der Vorst roept op tot luchtige acties tegen tech-bedrijven

Al die apps en social media maken ons leven makkelijker maar niet per se beter, vindt de Bredase ‘technofilosoof’ Rens van der Vorst. In zijn nieuwste boek Digitale Gremlins roept hij ons op een lichtvoetige manier op in actie te komen tegen digitale technologische ontwikkelingen.

,,In de gastcolleges en lezingen die ik geef, vertel ik onder meer hoe technologiebedrijven onze data gebruiken. Ik probeer mensen beter te laten nadenken over technologie. Soms zit er dan iemand in de zaal die vraagt wat je er zelf aan kunt doen. Dat vind ik een goede vraag. Daarom besloot ik het boek Digitale Gremlins te schrijven. In het boek noem ik dertig ‘gremlins’; situaties die met irritaties rondom technologie te maken hebben. Die gebruik ik als kapstok om te laten zien hoe technologie werkt en hoe je dat kunt saboteren.” Lees het hele artikel op de website van BN DeStem.

Geef een reactie