Mestmag.nl·Web

Voorbij de provinciegrens – Synergie tussen kunst en wetenschap

Patiënten meer mens laten zijn, erkenning voor gevoelens en het verhaal achter de persoon laten zien; kunst kan veel betekenen in de zorg. Na de inspirerende voorbeelden in Brabant, gaan we de provinciegrenzen over. Wat gebeurt er op het gebied van kunst en zorg in de rest van Nederland? Deze keer: cardioloog Dr. Rachel ter Bekke en beeldend kunstenaar Claudia Volders, die samen het HeArt Project bij de polikliniek Hart+Vaat Centrum van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) startten.

“In ons project zijn we op zoek naar de synergie tussen kunst en wetenschap. Ik wil in mijn werk als cardioloog meer naar de mens kijken. Niet alleen naar grafieken en tabellen die de patiënt vertegenwoordigen. De inzet van kunst kan daarbij helpen”, vertelt Rachel ter Bekke. Ze is cardioloog bij het Maastricht UMC+ en promoveerde met haar onderzoek naar mechanismen van erfelijke, dodelijke hartritmestoornissen.  Lees het hele verhaal op Mestmag.nl. 

Geef een reactie