Reizen·Wandel.nl·Wandelen·Web

Wandelvakantie in de Hoge Venen: door veenmoerassen en langs lieflijke beekjes

Drie dagen wandelen door de meest uitgestrekte veenmoerasgebieden, langs indrukwekkende sparrenbossen, over vlonderpaden en voorbij kabbelende beken. In Natuurpark Hoge Venen in Oost-België is wandelen een waar avontuur. KWbN en Visit Wallonia organiseerden van 23 t/m 27 april een wandelreis in dit natuurgebied. Voor de KWbN ging ik mee op pad met de groep enthousiaste wandelaars.

Je zou bijna denken dat we in het voorgebergte van de Alpen zijn, het lijkt wel een Alpine bergbeek, de rivier Trôs Marèts’, vertelt wandelgids Freddy Moorthamer. Met zijn collega neemt hij de wandelgroep twee dagen mee op pad door het Natuurpark Hoge Venen. Om te laten zien hoe mooi de natuur in België is, om meer over de geologie van het gebied te vertellen én omdat wandelen goed voor je is, vertelt hij. Lees het hele artikel op Wandel.nl.

 

Geef een reactie