Kunstloc Brabant·Mestmag.nl·Web

TalentHub jump! zorgt voor ontmoeting, inzicht in eigen werkpraktijk en verbinding

Een netwerk vol samenwerkingspartners in de culturele sector, meer inzicht voor kunstenaars in hun werkpraktijk en Brabantse makers onderling verbinden; daar staan de TalentHubs in Brabant voor. In ontwikkelingsprogramma’s van een jaar tot meerdere jaren krijgen talenten die door de sector zelf gekozen worden, ondersteuning op maat via een netwerk aan podia, presentatie-instellingen en festivals.

Voor iedere discipline is er een ‘eigen’ hub. Zo is daar jump! voor het beeldende kunstveld. Het traject start dit jaar met de vierde editie. Een mooi moment om terug te blikken met deelnemers en de culturele instellingen wat het hen heeft gebracht.

“Het is een rijkdom om te zien wat er aan kunstenaars en creativiteit is in Brabant. Juist in de beeldende kunst zijn er veel kleine initiatieven en werken kunstenaars vaak individueel. Sinds de provincie en Kunstloc Brabant het mogelijk maken om de talenten te coachen in de TalentHubs, zie ik veel meer ontstaan. De netwerken breiden uit, de kunstenaars hebben meer contact met elkaar en het is een mooie manier om samen te werken. Die hubs faciliteren die samenwerkingen, brengen mensen bij elkaar. Zowel instellingen met kunstenaars als kunstenaars onderling”, vertelt Mieke van Schaijk, ze behoort met haar Galerie Mieke van Schaijk tot een van de kunstinstellingen die de deelnemers van jump! begeleidt in het traject.  Lees het hele artikel op Mestmag.nl.

Geef een reactie