Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Wat te doen in Deventer? 7 tips voor een Hanzestedentrip

Op zoek naar een leuke stad voor een stedentripje? Denk dan eens aan Deventer, deze Hanzestad in het oosten van Nederland staat bomvol authentieke pandjes, er zijn veel restaurantjes en je kunt er prachtig wandelen langs de IJssel. Een weekendje naar Deventer is een aanrader. Maar wat zijn de beste tips? En waar overnacht je goed? De tofste tips over Deventer op een rij.

Deventer heeft een rijke geschiedenis, waarvan nog altijd veel terug te zien is. In de middeleeuwen was het al een belangrijke stad en was ze aangesloten bij het handelsverbond van de Hanze. Zo bloeide Deventer in de veertiende en vijftiende eeuw op tot welvarende stad. Veel van die tijd is nog goed bewaard gebleven en dat maakt het ook zo’n indrukwekkende stad. Zo vind je in Deventer de Proosdij, dit is het oudste stenen woonhuis van heel Nederland, uit de twaalfde eeuw. Lees het hele artikel op We Are Travellers.

Geef een reactie