Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Videokunstenaar Mirte van Duppen vangt futuristisch beeld van landbouw in boekvorm

Hoe werken mens en machine samen in de landbouwsector? Met onder meer die vraag ging videokunstenaar Mirte van Duppen (32) aan de slag. Het resultaat: exposities in onder meer Brabant én het boek ‘AgriValley’, dat ze op 11 mei bij Pennings Foundation lanceert.

,,In de Nederlandse landbouw lopen ze ver voor met de technische innovaties. Het is een hele wereld waar veel mensen niets van weten. Het doet wat futuristisch aan, de technologie die agrariërs gebruiken. Een aspergesteekrobot bijvoorbeeld, of een robot die tulpen van het ene niveau (led-licht) naar het andere (zonlicht) verplaatst. Het voelt als de toekomst, maar die toekomst is nu”, vertelt de Brabantse videokunstenares Mirte van Duppen. ,,Ik vind dat zo fascinerend en wilde dat graag verder uitdiepen in mijn project AgriValley. In 2018 vroeg ik subsidies aan om dat onderzoek te starten. Het idee voor een publicatie was er toen al, maar dat is gaandeweg steeds gegroeid.” Lees haar hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie