Reizen·Wandel.nl·Wandelen·Web

Wandel het Klompenpad Zeegsepad in Ressen

Wandelen door fruitboomgaarden is zeker in het voorjaar een feestje. Peren-, appel- en kersenbomen komen in bloei en de geur van frisse bloesem vergezelt je onderweg. Klompenpad Zeegsepad in Ressen is zo’n wandeltocht die dwars door de boomgaarden gaat en je verrast met prachtige bloemen én veel cultureel erfgoed.

Het Zeegsepad start bij Landwinkel de Woerdt in Ressen, waar je lokale producten kunt kopen of bij het Boerderijterras neerstrijkt voor een kopje koffie of lunch. De naam De Woerdt verwijst naar een hoogte. De boerderij is eind achttiende eeuw namelijk gebouwd op een verhoging. Door de overstromingen in die tijd, waren bewoners gedwongen om op natuurlijke en kunstmatige verhogingen hun huizen te bouwen. Lees het hele artikel op Wandel.nl.

Geef een reactie