Mestmag.nl·Web

Voorbij de provinciegrens – Kunst op recept

Creativiteit aanwakkeren, met anderen in contact komen, een beweging in gang zetten en het geluksgevoel verhogen; kunst kan veel betekenen in de zorg. Na de inspirerende voorbeelden in Brabant, gaan we de provinciegrenzen over. Deze keer: twee deelnemers aan kunstprojecten. Lenny van Wallenburg doet mee aan Kunst op Recept in Middelburg en Jeroen van Bilsen aan Dans op Recept in Leeuwarden. 

“Ik kan ’s ochtends weleens een down-gevoel hebben, maar dan weet ik dat ik ’s middags naar de Werkplaats van het Zeeuws Museum ga en dat helpt dan toch. Daar wordt mijn creativiteit gestimuleerd en heb ik aanspraak van andere mensen. Ik zie kunst wel als een medicijn”, vertelt Lenny van Wallenburg (80) uit Middelburg. Sinds een half jaar gaat ze naar de Werkplaats van het Zeeuws Museum om creatief bezig te zijn. Via haar huisarts en een welzijnscoach kwam ze daar via het project Kunst op Recept terecht. Na het verlies van veel dierbaren, liep ze vast in haar rouwproces en zocht ze daarvoor hulp bij de huisarts. Lees het hele artikel op Mestmag.nl.

Geef een reactie