Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Robotpoppen uit ‘Star Wars’ en de ontwerper van ‘Pinocchio’: de magie van het filmmaken in Klokgebouw

Een kijkje achter de schermen bij filmmakers, ontwerpers en artdirectors die animaties en characters van grote films als Pinocchio, The Lion King en Star Wars tot leven brengen; Festival The Art Department van Playgrounds op 20 en 21 april in Klokgebouw in Eindhoven gaat over de magie van het film maken.

,,Iedereen kent wel de films van Star Wars of Disney. Vaak zie je bij de Oscars de producenten van de films die de award ophalen, maar achter zo’n film zit een hele industrie. De afdeling die de creatieve beeldverrijking doet, de ontwerpers, kunstenaars, productie-designers en artdirectors, zij zorgen voor de look & feel van de films. Bij festival The Art Department laten we zien wat er allemaal achter de schermen plaatsvindt”, vertelt Leon van Rooij, directeur van Playgrounds. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie