Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Sinterklaasactie-geld uit Geldrop helpt al bijna 50 jaar Latijns-Amerikaanse studenten verder

169 kansarme jongeren in Latijns- Amerika hebben dankzij de inzet van Stichting Bolivia Komité Geldrop een studie gedaan. De stichting zamelt al tientallen jaren, sinds 2 mei 1978, via acties geld in om de studenten en hun leefgemeenschap verder te helpen.

,,Het geld dat we via de sint-acties binnenhalen gaat naar jongeren in Bolivia, Chili, Colombia, Guatemala en Brazilië. De hele duur van de studie vergoeden we, uiteraard wanneer de student voldoende vooruitgang en inzet toont. Er blijft vrijwel niets aan de strijkstok hangen”, vertelt Marion Heesakkers, secretaris bij de stichting. Ze is al ruim twintig jaar betrokken bij het Bolivia Komité Geldrop. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie