Mestmag.nl·Web

Het festivalseizoen is van start: drie bijzondere Brabantse festivals uitgelicht

Best Kept Secret, Paaspop, Lakedance, WiSH Outdoor; in Brabant barst het van de grote muziekfestivals, maar ook in andere kunstdisciplines kan de provincie er wat van. De Nacht van het Witte Doek in Deurne, Festival Circolo in Tilburg en STRP Festival in Eindhoven laten zien dat er ook op het snijvlak van verschillende kunstvormen veel te beleven is. De drie organisatoren aan het woord over de kracht van hun festival. 

Festival Circolo zit in Tilburg heel erg op z’n plek. Het is een stad van aanpakken en doen en dat past bij circusmensen. Die hands on-mentaliteit; iedereen die in de trapeze hangt, helpt ook mee de tenten opzetten. Daarnaast is dat rauwe en absurde dat in Tilburg hangt, ook terug te zien in het circus”, vertelt Marc Eysink Smeets, directeur van Festival Circolo. Dit is het grootste circusfestival van Nederland dat in oktober plaatsvindt in Spoorpark Tilburg en in een aantal locaties in de stad. In 2007 begon het festival in Liempde en sinds een paar jaar is het naar Tilburg verplaatst. Lees het hele artikel op Mestmag.nl.

Geef een reactie