Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Eindhovense kunstenaar Martie Dekkers schildert met Hella de Jonge in docu over haar leven

In de documentaire ‘Het Atelier: portret van Hella’, gaat kunstenares Hella de Jonge (73) in gesprek met verschillende vrienden en haar man, cabaretier Freek de Jonge, over haar schilderwerk en verleden. Een van die vrienden is de Eindhovense kunstenaar Martie Dekkers (74), die meerdere schildersessies met haar had afgelopen jaar.

,,Hella, Freek, mijn vrouw en ik zijn al ruim 25 jaar met elkaar bevriend. Door de jaren heen hebben we lief en leed gedeeld. Ze belde me vorig jaar op en vroeg of ik haar wilde helpen met schilderen. Daar was ze in coronatijd mee begonnen. Het was een van de weinige kunstvormen die ze nog niet eerder had beoefend”, vertelt Martie Dekkers, kunstenaar uit Eindhoven. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie