Brabants Dagblad·Krant·Web

Reno van Rijsewijk: ‘In het theater kan ik alles zijn en maken, maar dat is ook kwetsbaar’

Als klein jongetje voerde Reno van Rijsewijk al acts op voor de spiegel. Inmiddels heeft de 28-jarige Tilburger Jong Hart Producties opgericht. Daarmee maakt hij voorstellingen over thema’s waarmee jongeren worstelen.

Hoe ben je in de theaterwereld beland?

,,Ik wist al vroeg dat ik voorstellingen wilde spelen. Ik vond het fijn dat ik vanuit mijn eigen lichaam kon creëren. Met mijn ouders ging ik regelmatig naar de schouwburg. Ik wilde in musicals spelen, maar tijdens mijn auditie voor de vooropleiding Muziektheater bleek dat ik choreografieën niet onthield. Zingen en acteren kon ik wel. Ik heb veel lessen gevolgd; op het Koning Willem II College had ik extra musical- en drama-les.” Lees het hele verhaal van Reno op de website van het Brabants Dagblad

Geef een reactie