De Gelderlander·Krant·Web

Rennen door De Bastei en een roze Stevenskerk tijdens de Stadscross: ‘’Die trappen voel ik nu wel in m’n kuiten’

Kronenburgerpark, iets voor negenen op zaterdagavond 18 maart. Opzwepende muziek klinkt uit de boxen, groepjes hardlopers komen joggend of wandelend aan. Startnummers opspelden, de laatste rek- en strekoefeningen bij het startpunt en dan is het voor de bijna 1900 lopers zover: de derde Stevens Stadscross in Nijmegen gaat van start.

Twee van die deelnemers zijn Merijn uit Sassenheim en Juleke uit Amsterdam. ,,Het is wel pittig, begreep ik van mijn zus. Ik val voor haar in, zij is geblesseerd. Dus ik heb afgelopen week pas besloten mee te doen. Ik heb twee keer een half uur getraind, dus ik hoop dat we onderweg af en toe even adempauze hebben”, lacht Merijn. “We zijn vol goede moed en het is fijn dat de loop in Nijmegen is, dat voelt als thuiskomen”, zegt Juleke. Lees het hele artikel op De Gelderlander.

Geef een reactie