Kunstloc Brabant·Mestmag.nl·Web

Voorbij de provinciegrens – Cordaan Amsterdam: ‘In alle fases van je leven zou er kunst en cultuur moeten zijn’

Een andere en ruimere kijk op de wereld bieden, eenzaamheid bestrijden, positief welzijn bevorderen en mensen het gevoel geven dat ze gezien worden; de inzet van kunst binnen de zorgsector kan veel betekenen. Na de inspirerende voorbeelden in Brabant, gaan we de provinciegrenzen over. Wat gebeurt er op het gebied van kunst en zorg in de rest van Nederland? Deze keer: zorginstelling Cordaan in Amsterdam die onder meer een Ambulant Kunstteam opzette.

“In alle fases van je leven zou er kunst en cultuur moeten zijn. We hadden het vermoeden dat er bij de bewoners en mensen die bij Cordaan zorg krijgen, een behoefte lag om met kunst en cultuur in aanraking te komen. Dat blijkt echt zo te zijn”, vertelt Madelon van Riel, projectleider Kunst en Zorg bij Cordaan. Deze zorginstelling biedt zorg aan 20.000 mensen in Amsterdam binnen de ouderenzorg, zorg in de wijk, GGZ en jeugdzorg en aan mensen met een verstandelijke beperking. Sinds afgelopen jaar werkt Madelon met Eliza Perez binnen het team Kunst & Zorg om kunst een vaste plek binnen de organisatie te geven. Madelon richt zich op de mensen met een verstandelijke beperking, jeugd en GGZ en Eliza op de ouderenzorg en zorg in de wijk. Lees het hele artikel op Mestmag.nl. 

Geef een reactie