Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Fynn (21) maakt kunst van zijn videoclips: ‘Meer dan alleen billen schudden’

Zuidoost-Brabant barst van de beloftevolle jonge creatievelingen. Wat maken ze, waarom doen ze dat juist hier en wat is hun droom? Aflevering 12 van cultuurserie Goed Bezig: muziekvideo-regisseur Fynn Cats (21) uit Eersel. ,,Ik ben een kunstenaar in de entertainmentwereld. Honderdduizend tot een miljoen mensen zien mijn werk en visie terug in de muziekclips die ik produceer.”

Hoe ben je in de muziekvideowereld terecht gekomen?

,,Dat is een grappig verhaal. Vroeger wilde ik namelijk schipper worden. Mijn vader is schipper en ik was daardoor ook veel op het water te vinden. Ik was na de middelbare school alleen te jong om al naar de Zeevaartschool in Vlissingen te gaan. Ik was 16 jaar en om dan op kamers te gaan, dat was wel ver en wat vroeg. Ik hield van tekenen, dus besloot ik wat creatiefs te doen. Ik ging naar SintLucas in Eindhoven. Het eerste jaar is nog heel breed en oriënterend daar. Tekenen viel me toch wat tegen en ik kwam erachter dat ik filmen heel tof vond. Van niks iets maken, dat is vet.” Lees het hele verhaal van Fynn op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie