Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Naakte ‘glasdans’ en hoe ervaren blinde mensen kunst? Een bont performance-weekend bij United Cowboys

Alle zintuigen aanspreken; dat staat centraal bij performance-evenement ‘Senses’ van United Cowboys. Gelegenheidscurator Rob Schoonen brengt prikkelende optredens bij elkaar, zodat het publiek zich op 17 en 18 maart onderdompelt in waarnemingen. ,,Ik wil mensen beter laten kijken.”

Rond de wisseling van het seizoen nodigt United Cowboys, collectief van performancekunstenaars, bezoekers uit nieuw werk te beleven onder de noemer ‘Seasoning’. Dit voorjaar de eer aan Schoonen om de avonden vorm te geven. Hij kent het collectief al langer, onder meer van zijn tentoonstelling TOT HIER… en verder bij de Pennings Foundation. ,,In het verleden heb ik veel exposities gecureerd, maar bij dit event komen allerlei verschillende disciplines aan bod. Dat is wel buiten mijn habitat, maar ook interessant. Ik mag het hele complex gebruiken van United Cowboys. Dat zijn mooie, grote ruimtes waarin verschillende performances passen”, vertelt hij. Lees het hele artikel op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie