Wandel.nl·Wandelen·Web

In de Veluwe-Rand zijn wandelaars te gast bij de dieren

Misschien is het je al opgevallen tijdens je wandeling in de uiterwaarden: hier en daar zie je bordjes staan met informatie over de kwetsbare natuur in het wandelgebied. Zo ook in de Veluwe-Rand. Voor Wandel.nl sprak ik boswachter Silvia Blom van Staatsbosbeheer over wat dit betekent voor wandelaars en voor de natuur.

 

Uitgestrekte uiterwaarden, bossen, rietkragen, randmeren en weidevogelgebieden; de Veluwe-Rand heeft een heel divers landschap. We gaan de periode tegemoet waarin de planten in bloei komen, de vogels broeden en de zoogdieren jongen krijgen. Daarom vragen we aan de boswachter in dit gebied waar wij als wandelaars dan rekening mee kunnen houden.

“De natuur is nu heel kwetsbaar en de dieren hebben hun rust en ruimte nodig”, vertelt Silvia. “Van 15 maart tot 15 juli is het broedseizoen. De natuur is dan echt een kraamkamer.” Silvia’s werkgebied strekt uit van de Neder-Rijn tot aan de IJssel, de bossen van Renkum, Doorwerth, Wageningen en de Veluwse randmeren. Lees het hele artikel op Wandel.nl

 

Geef een reactie