Eindhovens Dagblad·Krant·Web

30 jaar Arno’s Theater: zonder een bekend tandpastamerk was het er misschien niet geweest

Een broedplaats voor ongewone clownerieën, waar achttien voorstellingen werden geboren en waar sociale projecten ontstonden: Arno Huibers viert het 30-jarig jubileum van zijn theatertje. De bouwplannen ontstonden ooit dankzij een grote tv-reclame voor Colgate, die hem 25.000 gulden opleverde. ,,Ik ben de barman, de kaartjesverkoper én de clown.”

‘Ieder mens is een clown, maar slechts weinigen hebben de moed het te tonen’ – Charlie Rivel, staat op de voorgevel van Arno’s Theater geschreven. Een uitspraak die Arno Huibers (69), oprichter van het theater en clown, typeert. ,,De clown laat het gestuntel van de mens zien. Dat komt in mijn voorstellingen terug”, vertelt hij. Sinds 1980 maakt hij voorstellingen als clown. Maar: niet het stereotype dat je op Google vindt. ,,Ik heb een poëtische manier van werken. Geen overdreven grote pakken, maar ik werk met de mimiek en zonder veel woorden.” Lees het hele verhaal over Arno op het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie